سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هیچ هزینه کردنی نزد خدا محبوب تر از هزینه کردن به اعتدال نیست . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
 
شنبه 90 شهریور 5 , ساعت 9:32 عصر

راپل یا غیرآن، پلیس اجازه ورود به بام خانه مردم را ندارد

 
وبلاگ > ترک همدانی، مصطفی  - مصطفی ترک همدانی وکیل پایه یک دادگستری

طی چند روز اخیر مکرر مشاهده شد پلیس تهران با عملیات موسوم به "راپل" و ورود به بامهای مردم نسبت به جمع آوری بشقابها و تجهیزات دریافت از ماهواره اقدام نموده است.
به گزارش خبرنگار آفتاب، رادان که در یک برنامه تلویزیونی در حال صحبت بود، با تأکید بر اینکه نیروی انتظامی نمی‌تواند وقوع جرم به صورت مشهود را نادیده بگیرد تأکید کرد: "ممکن است برای جمع آوری دیش ماهواره به خانه‌ای مراجعه شود ولی صاحب آن خانه در منزل نباشد، یا به مسافرت رفته باشد. اینجا، مأموران ما با توجه به این‌که صاحب خانه حضور ندارد وارد منزل نخواهند شد ولی از طریق عملیات هوایی و راپل به پشت‌بام منزل مذکور رفته و به جمع آوری دیش‌ یا دیش‌های دریافت امواج ماهواره اقدام خواهند نمود ، رادان تأکید کرد که نیروی انتظامی در انجام چنین عملیات‌هایی بسیار توانمند است."
اینگونه اعمال پلیس در حالی صورت می گیرد که پلیس به موجب قانون قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب 1373 می توانسته با اخذ مجوز قضایی و ورود به فضای تحت مالکیت افراد نسبت به جمع آوری تجهیزات دریافت ماهواره عمل نماید . اما پلیس بدون رعایت این تشریفات قانونی ، خصوصا قانون مدنی نمی تواند از طریق "راپل" ویا حتی غیر آن فضای تحت مالکیت خصوصی افراد را (بدون مجوز قضایی) مخدوش نماید.
شاید پلیس ورود به خانه مردم از راه در ورودی را "تعریف حریم خصوصی " بپندارد ، در حالیکه توجه به تعاریف قانونی زیر روشنگر این بدپنداریست :
یکم: در باب اول کتاب قانون مدنی - که قانون مادر محسوب می شود- تعریف مالکیت اشخاص به تفصیل بیان شده است بطوریکه مطابق تعریف در ماده 29قانون مدنی ممکن است اشخاص نسبت به اموال علاقه‌های ذیل را دارا باشند:
1- مالکیت (اعم از عین یا منفعت‌)2- حق انتفاع‌ 3- حق ارتفاق به ملک غیر
همچنین است که در ادامه وبموجب مواد 38 و 39 قانون مدنی می گوید: مالکیت زمین مستلزم مالکیت فضای محاذی آن است تاهرکجا بالارودوهمچنین است نسبت به زیرزمین بالجمله مالک حق همه گونه تصرف در هوا و فرازگرفتن دارد. هر بنا و درخت که در روی زمین است و همچنین هر بنا و حفری که در زیر زمین است ملک مالک آن زمین محسوب می‌شود مگر این که خلاف آن ثابت شود.
در مواد قانون مدنی فوق الاشاره مشخص شد که مالکیت شخصی افراد صرفا بر فضای داخلی زمین و عرصه سکونتشان نیست ، بنابراین اگر هر کس بدون اذن و اجازه از مالک بر بام او رود یا از طریق حفر تونل به فضای زیرین زمین او وارد شود ، به حریم شخصی وی تجاوز نموده است.
دوم : توجه بدین نکته ضروریست که مطابق ماده 30 و31 همین قانون "هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه‌گونه تصرف و انتفاع دارد و هیچ مالی را از تصرف صاحب آن نمی‌توان بیرون کرد مگر به حکم قانون‌."
پس وقتی که پلیس می تواند بموجب قانون و پس از اخذ مجوز قضایی و با لباس رسمی نسبت به ورود به انجام ماموریت خود اقدام ورزد چرا بدون رعایت تشریفات قانونی از طریق ورود به بام مردم و یا آویزان شدن به طناب و ورود غیر قانونی بر بامهای مردم اقدام نموده است.
پاسخ اینست : این رخدادها بدین جهت به وقوع می پیوندد که پلیس خود را بی نیاز از اخذ مجوز قضایی برای ورود به بامها می داند.
سوم: شاید پلیس این استدلال را داشته باشد که با مراجعه به منازل و آپارتمانهای مسکونی و با هماهنگی یکی از مالکین یا حتی مدیر ساختمان بر فراز بام رفته و این عمل را ماذون می داند. پاسخ اینست که مشاعات ساختمان نیز بخشی از مالکیت افراد محسوب می شود و ورود پلیس به این حریم و برخورد انتظامی ، صرفا نسبت به عمل مجرمانه مالکین اجازه دهنده نافذست ونسبت به سایر مالکین مشاع الزاما می باید مجوز قضایی ورود به حریم مالکیت مشاعی را بدست آورد.
چهارم: پلیس ما نماد قدرت و امنیت برای ما و فرزندانمان است و غیر از آن نیز بروز چنین صحنه هایی (به ویژه آویزان شدن از طناب "راپل") و بازتاب آن در رسانه های خارجی ، فرضیه وجود نا امنی در کشور را دامن میزند و بقول دوستی ، این عملیات برای آزادی گروگانگیران مسلح هم بندرت بکار می رود چه رسد به اینکه خدای نکرده پلیس بخواهد قدرتش را به رخ مردم و فرزندانمان (ونه تبهکاران) بکشد.
در پایان : فرهنگستان زبان فارسی فکری به حال واژه بیگانه "راپل Ropel " نماید. اینجانب توانستم آنرا "آویزان شدن از طناب" ویا " بند آویز! " معنا نمایم.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ